کمپرسور روتاری یا دورانی چیست ؟

کولرهای گازی یکی از معدود اختراعات در تاریخ بشر هستند که به بخش جدایی ‌ناپذیری از زندگی ما تبدیل شده‌اند. هر کولر گازی شامل چهار عنصر کلیدی است : اواپراتور، کندانسور، کمپرسور و شیر انبساط. همه این اجزا برای عملکرد یک کولر گازی ضروری هستند. رایج ‌ترین کمپرسور مورد استفاده در کولرهای گازی خانگی، کمپرسور روتاری است.

کمپرسور روتاری یا دوارنی همانطور که از نامش پیداست، از مکانیزم جابجایی مثبت نوع دورانی استفاده می‌کند. آن ها از حرکات دورانی برای فشردن مبرد استفاده می ‌کنند.

کمپرسور روتاری از یک بدنه و یک آکومولاتور تشکیل شده است. بدنه نیز به دو قسمت تقسیم میشود که عبارتست از یک بخش الکتریکی که موتور در آن قرار دارد و یک بخش مکانیکی که کمپرسور در آن واقع شده است.

چرا کمپرسورهای روتاری دارای انباره ( آکومولاتور) هستند ؟

کمپرسور گاز مبرد با دما و فشار پایین که از اواپراتورعبور کرده است را به گاز با دما و فشار بالا تبدیل می ‌کند. مبردی که از اواپراتور عبور می‌کند باید در حالت گاز با دما و فشار پایین باشد اما در برخی موارد مبرد ممکن است در حالت مایع باقی‌ مانده باشد و به کمپرسور برسد.

باید توجه داشت که مایعات تقریباً غیرقابل فشرده ‌سازی هستند و اگر کمپرسور سعی کند یک مبرد مایع را فشرده کند، می‌تواند به سیستم آسیب برساند. برای جلوگیری از این آسیب ، انباره‌ ای با ظرفیت مناسب انتخاب می‌شود. در واقع مبرد به طور مستقیم به کمپرسور مکیده نمی‌ شود بلکه ابتدا از آکومولاتور عبور می‌ کند. آکومولاتور به مبرد مایع کمک می‌کند تا قبل از ورود به محفظه فشرده ‌سازی تبخیر شود.

آکومولاتور همچنین دارای فیلتر است که از ورود اجسام خارجی به محفظه فشرده‌ سازی جلوگیری می‌ کند. می‌توانید به آن به عنوان یک فیلتر برای کمپرسور نیز نگاه کنید.

یک کمپرسور روتاری چگونه کار می‌ کند؟

برای درک عملکرد یک کمپرسور روتاری، اجازه بدهید نگاهی به تصاویر زیر بیندازیم. در اولین تصویر، دو دایره یکسان و در تصویر دوم دو دایره غیر یکسان هستند.

در تصویر اول حتی اگر دایره داخلی دورانی شود تغییر حجم فضای A اتفاق نمی‌افتد. در تصویر دوم از آن‌جایی که دایره داخلی و دایره خارجی غیر یکسان هستند وقتی دایره داخلی دورانی شود حجم تغییر می‌کند و فشار افزایش می ‌یابد و در نهایت مبرد فشرده شده به سیستم انتقال داده می‌ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − ده =

اشتراک گذاری مقاله

درصد پیشرفت در خواندن