تفاوت کولرهای تروپیکال و غیر تروپیکال

در این مقاله قصد داریم در مورد کولرهای گازی تروپیکال صحبت کنیم و ویژگی ها و تفاوت کولرهای تروپیکال و غیر تروپیکال را توضیح دهیم. همچنین دلیل اینکه تقاضا برای خرید کولرهای گازی تروپیکال رو به افزایش است را تشریح نماییم.

چرا باید کولر گازی تروپیکال بخریم؟

بر اساس آمار ، میانگین دمای سالیانه ایران و جهان در پنجاه سال گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است. این افزایش دما که ناشی از مصرف بی رویه سئخت های فسیلی و گازهای گلخانه‌ای تغییر شرایط اقلیمی هست ، باعث تبخیر بیش از حد ذخیره های آب کشور و کم آبی شدید شده است.

افزایش دما و آلودگی های محیطی که سلامت افراد را به خطر می اندازد، باعث کاهش حضور مردم در فضاهای باز و افزایش تقاضا برای استفاده از سیستم های تهویه مطبوع شده است.

از سوی دیگر به دلیل عملکرد نامطلوب کولرهای آبی در دماهای بالا ، انتقال آلودگی های بیرونی به داخل و همچنین هدررفت شدید آب ، استفاده از این کولرها با محدودیت مواجه شده و در نتیجه ،  تقاضا برای سیستم های تهویه مطبوع بیش از پیش افزایش یافته است.

اما در کنار این موضوع ، افزایش سالانه قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم باعث شده که انتخاب کولر گازی به یک تصمیم مهم و استرتژیک تبدیل شود. بسیاری از مصرف کنندگان در تابستان گذشته با مشکلاتی مانند خنک نکردن کولر ، قبض های برق نجومی و  قطع شدن فیوز به دلیل  مصرف بالای برق مواجه شده‌اند.

کولرهای گازیبسته به شرایط جغرافیایی محل مورد استفاده به دو دسته کلی زیر تقسیم می شوند:

غیر تروپیکال یا (T1):  با قابلیت کارکرد تا دمای 43 درجه سانتیگراد(در دمای بالای 40 درجه سانتیگراد عملکرد دستگاه وارد محدوده‌ی بحرانی می شود).

تروپیکال ، حاره‌ای یا گرمسیری (T1): با قابلیت کارکرد در کلیه شرایط آب و هوایی کشور و دماهای بالای 43 درجه سانتیگراد(به عنوان مثال کولرهای گازی تروپیکال واقعی توانایی حفظ کارکرد تا 60 درجه سانتیگراد را دارند).

تفاوت کولرهای تروپیکال و غیر تروپیکال

کولرهای تروپیکال زانتی برای کارکرد در شرایط گرمسیری که دمای هوا بسیار بالا است طراحی شده‌اند و بدون نگرانی در دماهای بالا می توانند عملکرد خود را حفظ کنند. اما در مدل های غیر تروپیکال با افزایش دمای محیط به محدوده 40 درجه سانتیگراد ،  فشار و دمای گاز داخل دستگاه به شده افزایش یافته و کمپرسور نیز تحت فشار و دمای بالایی قرار می گیرد.

چون این گرمای مازاد قابلیت دفع کامل در یونیت خارجی دستگاه غیر تروپیکال را ندارد ،  میزان خنک کنندگی دستگاه کاهش یافته و جریان مصرفی دستگاه نیز به شدت افزایش می یابد که سبب تحمیل هزینه برق بسیار زیاد و بعضا توقف عملکرد کمپرسور  و یا پریدن کنتور می گردد.

در طراحی و تولید مدل های تروپیکال زانتی ویژگی فنی و تخصصی زیادی استفاده شده که به برخی از موارد آن اشاره می نماییم.

 

  • استفاده از طراحی سطح بزرگتر اوپراتور و کندانسور جهت تبادل حرارتی بهتر (برای ایجاد سرمای بهتر در یونیت داخلی و دفع گرمای بیشتر در یونیت خارجی)
  • استفاده از موتور فن های قوی تر جهت افزایش حجم تبادل حرارتی
  • استفاده از قطعات و مواد اولیه مرغوب تر و مقاوم تر در برابر فشار و گرمای زیاد
  • استفاده از فین هایی با ضریب انتقال حرارتی بالاتر و لوله و اتصالات قوی تر با طراحی خاص برای انتقال حرارت بهتر
  • استفاده از کمپرسورهای تروپیکال که حتی در شرایط گرمسیری و دماهای بالا تحت فشار قرار نگرفته و به راحتی عملکرد خود را حفظ می نمایند.

تغییر شرایط اقلیمی

با توجه به افزایش سالیانه دما در ایران شرایط اقلیمی خیلی از شهرها و استان های کشور تغییر کرده و  از منطقه‌ی معتدل به گرمسیری تبدیل شده‌اند. از جمله برخی مناطق استان های تهران ، قم ، اصفهان ، خراسان رضوی و فارس در چند سال گذشته تابستان بسیار گرمی را پشت سر گذاشتند. 

این افزایش دما سبب شد که مصرف کنندگانی که کولرهای گازی غیر تروپیکال داشتند ، در زمان اوج گرما احساس کنند که  کولرشان خوب خنک نمی کند و از طرفی قبض های برق بسیار غیر متعارفی پرداخت نمودند.

در کولرهای غیر تروپیکال هنگام اوج گرما که دمای هوا به نزدیک 40 درجه می رسد ، فشار و دمای داخلی افزایش یافته و چون طراحی دستگاه مانند کولرهای تروپیکال نیست نمی تواند این گرما را به خوبی دفع کند و در نتیجه هم فشار به کمپرسور وارد می شود و طول عمر آن کاسته می شود و هم دستگاه جریان برق بسیار زیادی می کشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 11 =

اشتراک گذاری مقاله

درصد پیشرفت در خواندن