12000BTU

اسپلیت اینورتر سرمایشی گرمایشی

ZTSD-12HD1RAPA

18000BTU

اسپلیت دورثابت تروپیکال سرمایشی گرمایشی

ZTSD-18HO3RAPA

24000BTU

اسپلیت اینورتر سرمایشی گرمایشی

ZTSD-24HD1RAPA

24000BTU

اسپلیت دورثابت تروپیکال سرمایشی گرمایشی

ZTSD-24HO3RAPA

36000BTU

اسپلیت دور ثابت سرمایشی گرمایشی

ZMSD-36HO1RAAA

12000BTU

اسپلیت دور ثابت سرمایشی گرمایشی

ZTSD-12HO1RAPA

18000BTU

اسپلیت اینورتر سرمایشی گرمایشی

ZTSD-18HD1RAPA

24000BTU

اسپلیت دور ثابت سرمایشی گرمایشی

ZTSD-24HO1RAPA

30000BTU

اسپلیت اینورتر سرمایشی گرمایشی

ZTSD-30HD3RAEA

12000BTU

اسپلیت دورثابت سرمایشی گرمایشی

ZMSA-12HO1RAFA

18000BTU

اسپلیت دورثابت سرمایشی گرمایشی

ZMSD-18HO1RAIA

24000BTU

اسپلیت دورثابت سرمایشی گرمایشی

ZMSA-24HO1RAFB

30000BTU

اسپلیت دور ثابت سرمایشی گرمایشی

ZMSD-30HO1RAAA

کولر گازی چیست؟

کولر گازی گونه‌ای دستگاه تهویه است که به کمک سیکل تبرید تراکمی، گرما را از اتاق گرفته و آن را در خارج اتاق دفع می‌کند. در برخی دستگاه‌ها امکان معکوس کردن این سیکل یا چرخه وجود داشته و می‌توان کولر را تبدیل به پمپ حرارتی (به انگلیسی: Heat Pump) کرد و در فصل زمستان از آن برای گرمایش استفاده کرد.

ظرفیت اسپلیت

کولر گازی یا اسپیلت های دیواری از ظرفیت های 9000 تا 36000 طراحی می شوند که متناسب با ظرفیت کولر میزان توان سرمایش و گرمایش آن تغییر می کند. لازم به ذکر است که برق مصرفی اسپیلت های دیواری تک فاز 220 ولت می باشد. حتما به این نکته توجه نمایید که در صورت استفاده از چند اسپیلت در کنار هم اگر ظرفیت کولر ها بالا باشد، برق مصرفی سه فاز 380 ولت مورد نیاز می باشد.
کولر گازی یکی از محصولات تهویه مطبوع است که دارای قابلیت سرمایش و گرمایش است و در انواع و اشکال مختلفی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. کولرگازی ها از سیکل تبرید پیروی می کنند که اصلی ترین اجزای آن، کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور است.

اسپلیت

کولر گازی اسپلیت یا به طور خلاصه اسپلیت، یک چرخه تبرید تراکمی را به دو قسمت تقسیم می کند که یک قسمت آن در داخل محیط ساختمان و دیگری در بیرون از ساختمان و در هوای آزاد نصب می شود. با این کار قسمت پر سرو صدای سیکل یعنی کمپرسور، به بیرون از محیط ساختمان منتقل شده و تنها قسمت اواپراتور که وجود آن در داخل محیط ضروری است، در داخل قرار می گیرد. قیمت اسپلیت بسته به نوع آن متغیر است و به طور معمول اسپلیت دیواری متداول ترین نوع آن است.

اسپلیت دیواری (Wall Mounted)

اسپلیت دیواری شامل تنوع ظرفیتی از 9000 تا 36000 BTU/h می شود و در بعضی مدل ها دارای کمپرسور اینورتر با کمترین میزان مصرف است. در این نوع اسپلیت پنل داخلی یا همان اواپراتور بر روی دیوار نصب می شود و به همین دلیل به نام اسپلیت دیواری شناخته می شود.

انواع کولر گازی دیواری

اسپیلت های دیواری زانتی در دو نوع اینورتر و معمولی تولید می شوند که تفاوت آن ها در نوع کمپرسور و برق مصرفی آن ها می باشد. اسپیلت های اینورتر برق کمتری نسبت به اسپیلت های معمولی مصرف می کنند شایان ذکر است، اسپیلت دیواری یا همان کولر گازی دیواری از یک یونیت داخلی مستطیل شکل و یک یونیت بیرونی یا همان کندانسور بیرونی تشکیل شده است که وظیفه گرمایش و سرمایش محیط را متناسب با مدل اسپیلت بر عهده دارد.

ویژگی اسپیلت دیواری

طراحی زیبای پنل داخلی
از مزایای استفاده از اسپیلت دیواری زانتی نسبت به سایر اسپیلت ها می توان به کم حجم بودن آن ها و عدم اشغال فضای محیط اشاره کرد.
اسپیلت های دیواری مجهز به ریموت کنترل می باشند با صفحه نمایشگر LCD می باشند.
مجهز به فیلتر های قابل شستشو و تعویض می باشند.
مجهز به نمایشگر جهت نمایش دمای محیط

انتخاب اسپلیت دیواری

برای انتخاب اسپلیت دیواری مناسب جهت سرمایش و گرمایش محیط مورد نظر لازم است که میزان متراژ محیط و تعداد اتاق های محیط را در نظر داشته باشید و با توجه به آن ظرفیت اسپلیت را انتخاب نمایید.

کولر گازی / کولر زانتی / کولر گازی دیواری / کولر گازی زانتی / اسپلیت / اسپلیت دیواری / اسپلیت زانتی / زانتی / zaneti

شناخت انواع کولر گازی و کاربرد آنها در تهویه مطبوع

به طور کلی کولر گازی وظیفه جذب هوای گرم داخل و تولید هوای خنک و مطبوع از طریق فرایند تبخیر مایع مبرّد به گاز در اواپراتور کولر را دارا می باشد . کولر گازی از یک بخارکننده جهت جذب گرمای هوا (اواپراتور)، یک کمپرسور جهت متراکم کردن گاز مبرّد، یک کندانسور بیرونی جهت خنک کردن مبرد، شیر انبساط تشکیل گردیده است .کولر های گازی را می توان به دو دسته کولرهای دو تکه یا همان اسپلیت ها و کولر گازی یک تکه (پنجره ای یا پرتابل) تقسیم بندی نمود .
اسپلیت دو تکه یا همان اسپلیت ها از دو پنل داخلی و پنل خارجی (کندانسور) تشکیل گردیده است . بخش داخلی را ، یونیت داخلی یا پنل داخلی (اواپراتور) و همچنین بخش خارجی را ، یونیت خارجی یا پنل بیرونی (كندانسور)می نامند.
کمپرسور در واقع موتور یا قلب کولرهای گازی و اسپلیتها می باشد که بدلیل قرار گرفتن آن در بخش خارجی دستگاه صدای حاصل از کار کرد دستگاه به داخل ساختمان منتقل نمی شود، لذا احساس راحتی و آرامش صوتی بیشتری حاصل می گردد. کمپرسورها یا موتور کولرگازی را می توان در سه نوع کمپرسور پیستونی حاره ای،کمپرسور اسکرال و کمپرسور روتاری تقسیم بندی نمود .

انواع اسپلیت ها

اسپلیت یا کولر گازی را نیز می توان در انواع مختلفی از جمله اسپلیت های دیواری، کولر گازی ایستاده ، سقفی، کاستی و … تقسیم بندی نمود .
کولرگازی یک تکه پنجره ای بسیار متداول بوده و محل نصب آنها در داخل قاب پنجره می باشد .معمولا نوع کولر های گازی قدیمی بدلیل نوع کمپرسور آنها ، دارای مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر کولر گازی می باشند.

برچسب انرژی

از لحاظ مصرف انرژی اسپلیت ها را می توان در نوع کم مصرف دارای سطح انرژی A که مجهز به اینورتر می باشند و نوع دیگر یا معمولی دارای سطح انرژیB تقسیم بندی نمود

 

مزایای استفاده از کولر گازی نسبت به کولر آبی

توانایی کار در فضای با رطوبت بالا:

این نوع از سیستم‌های تهویه مطبوع، می‌تواند در مناطق گرمسیری مورد استفاده واقع شود. حال آنکه کولرهای آبی، در مناطقی که هوای شرجی و مرطوب دارند، کاملاً بلااستفاده و ناکارآمد خواهد بود.

بدون نیاز به آب:

این سیستم‌ها، بر خلاف کولرهای آبی، برای کار نیازی به آب ندارند و بنابراین از مصرف میزان قابل توجهی آب، جلوگیری می‌کنند.

ایزولاسیون هوای داخلی و خارجی:

در این نوع سیستم‌ها، از یک سیال ثانویه، (برای مثال گاز R-134A) برای انتقال حرارت استفاده می‌شود، حال آنکه در کولرهای آبی، مستقیماً از هوا به عنوان سیال منتقل کنندهٔ حرارت استفاده می‌شود.

نحوهٔ سرماسازی:

چگونگی ایجاد سرما در بسیاری از وسایل سرماسازی مانند اسپلیت ، یخچال و آب سردکن مشابه است.

در کولر گازی همانند یخچال از تبدیل گاز به مایع به وسیله افزایش فشار و در نتیجه تولیدسرما که در اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد می‌شود، برای رسیدن به هدف مورد نظر (خنک نمودن محیط) استفاده می‌کنند.

تنها تفاوت را می‌توان در خنک کردن کندانسور (رادیاتور) دانست که در کولر گازی به وسیله هوای دمیده شده بر روی آن گرمای لازم گرفته می‌شود در حالی که در یخچال برای داشتن هوای خنک از دمیدن هوا بر روی اواپراتور استفاده می‌گردد.

مشخصات اسپلیت دیواری زانتی

  • حجم هوادهی بسیار بالا
  • صدای فوق العاده کم کارکرد دستگاه
  • راندمان بالا
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • روشن شدن خودکار دستگاه بعد از قطع و وصل برق مصرفی
  • پرتاب باد چهار جهته
  • فیلتر ویتامین C
  • اواپراتور و کندانسور طلایی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی
  • استفاده از گاز R410A سازگار با محیط زیست

مقالات دیگر:

داکت اسپلیت گرمسیری

اسپلیت دیواری

اسپلیت پنجره ای

داکت اسپلیت مخصوص مناطق معتدل

اسپلیت ایستاده

اسپلیت حاره ای

اسپلیت هوشمند

نصب اسپیلت دیواری

همان گونه که ذکر شده است اسپیلت دیواری از دو یونیت داخلی و بیرونی تشکیل شده است که محل نصب یونیت داخلی اسپیلت در داخل ساختمان و بر روی دیوار می باشد و یونیت بیرونی یا کندانسور در حیاط ساختمان یا تراس و بالکن ساختمان نصب می گردد.

یونیت بیرونی اسپیلت بهتر است در محیطی نصب شود که نور مستقیم آفتاب بر روی آن حاکم نشود و

از گرد و غبار به دور باشد تا بتواند راندمان مطلوب تری داشته باشد.

یونیت داخلی اسپیلت دیواری بر روی دیوار نصب می گردد و

حداقل فاصله آن از طرفین باید 15 سانتی متر باشد و نباید در کنار مواد اشتعال زا یا لوله های گاز که احتمال نشتی دارند قرار بگیرد.

جهت نصب یونیت داخلی اسپیلت بهتر است از سست بودن دیوار جهت نصب اطمینان حاصل نمایید.

جهت نصب پنل داخلی ابتدا یک صفحه ی فلزی بر روی دیوار نصب می گردد و پنل بر روی آن قرار می گیرد.

توجه داشته باشید که فاصله یونیت داخلی و یونیت بیرونی نباید خیلی زیاد باشد زیرا راندمان سیستم کاهش پیدا می کند و زمان زیادی صرف می شود که سرمایش یا گرمایش محیط رخ دهد علاوه بر این برق بیشتری نیز مصرف می شود.

حداکثر فاصله ی بین یونیت داخلی و خارجی یا طول لوله های مسی متناسب با ظرفیت کولر بین 10 الی 22 متر می باشد.

اسپلیت حاره ای

اسپلیت حاره ای شاید به گوشتان ناآشنا باشد. معنای حاره ای Tropical یعنی گرمسیری. و اسپلیت حاره اي اشاره به کولرهای گازی متناسب برای مناطق گرمسیری (حاره ای) است. کمپرسور اسپلیت حاره ای طراحی متفاوتی دارد. بطوریکه می‌تواند در دمای هوای خیلی زیاد نواحي گرمسیری، با عملکرد خوبی کار کند.

فهرست